12 Nov
Vi välkomnar: P.O. Arnäs!

Från och med januari 2021 ansluter Per Olof Arnäs som associate partner i Steerlink Partners. Per Olof kommer att dela sin tid mellan Steerlink och Einride där han samtidigt tillträder som Senior Logistics Expert.

Per Olof Arnäs har arbetat i logistikbranschen sedan slutet av 1980-talet, både i industrin och inom akademin. Han är maskiningenjör och senare doktor i logistik från Chalmers och lämnar en befattning på Institutionen för teknikens ekonomi och organisation på Chalmers som universitetslektor och viceprefekt för utbildningsfrågor.

Hans huvudsakliga forskningsfokus är logistikindustrins digitalisering, både hur den kan implementeras och vilka effekter den har. Per Olof är rådgivare åt regeringen i Nationella Godstransportrådet samt åt DG Move i internationella Digital Transport and Logistics Forum. Han är en flitigt anlitad föredragshållare, moderator och han är grundare och medprogramledare för Logistikpodden och Logistics Rocks samt medprogramledare i Podgeek - en podd om att podda.

Hej Per Olof och välkommen! Vad ser du mest fram emot i det nya samarbetet med Steerlink Partners?
– Jag har under hela min yrkeskarriär haft olika typer av sidoverksamheter där jag har kompletterat mitt dagliga arbete med intressanta uppdrag åt näringslivet, myndigheter och andra. Nu när jag lämnar akademin ser jag ännu större möjligheter att kunna hjälpa och inspirera andra kopplat till digitalisering, trendspaningar, styrelsearbete och annat.

På vilket sätt tror du att du kommer få användning för dina erfarenheter och kunskaper ?
– Jag har genom åren arbetat med många olika områden såsom programmering, projektledning, utbildning, forskning, kommunikation, strategisk utveckling med mera. Jag är ganska djup inom flera områden och ganska bred däremellan. Det finns många företag som brottas med att förstå den digitala utvecklingen och där kan jag vara en tillgång som rådgivare, inspiratör, ögonöppnare och allmänt kreativ idéspruta.

Till sist, kan du inte dela med dig av något om dig själv som inte många vet?
– Jag älskar god mat och att bygga saker och har precis byggt om en gammal grill till en pizzaugn som kommer upp i 500 grader på en halvtimme. Om jag får som jag vill så har jag nog murat en riktig ugn inom ett år…

Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.